Ben je al helemaal beschermd tegen onverwachte gebeurtenissen met een woonverzekering? Veel mensen hebben deze verzekering nog niet afgesloten. Vooral huurders zien het nog wel eens over het hoofd. Terwijl de verhuurder vaak niet verantwoordelijk is voor de schade aan jouw persoonlijke bezittingen. Reden genoeg om er zowel als huiseigenaar als huurder naar te kijken. De verzekering beschermt jouw huis en spullen tegen verschillende onverwachte gebeurtenissen. Denk aan brand, diefstal, waterschade en vandalisme. De verzekering kan jou helpen om de benodigde reparaties uit te voeren en eventuele oppervlakten en spullen te vervangen. De financiële hulp voorkomt dat er geen geld beschikbaar is en je jouw volledige spaarrekening moet gebruiken om jouw huis weer optimaal te kunnen gebruiken. 

 

Geen zorgen maken om de financiële kant

Een woonverzekering denk je in eerste instantie niet nodig te hebben. Toch kan er altijd een brand uitbreken of iemand inbreken. Daarnaast kan je een lekkage krijgen, waardoor zowel de muren, het dak als jouw spullen beschadigen. Met een woonverzekering hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de financiële kant van de zaak als zoiets je overkomt. Na het indienen van de schadeclaim en de beoordeling van de verzekeraar ontvang je namelijk een vergoeding. Dit is in de meeste gevallen genoeg om jouw spullen weer te vervangen en de benodigde reparaties uit te voeren. Het is echter niet alleen voor echte noodgevallen. De verzekering dekt ook schade door kleine ongelukjes, zoals een waterlek dat je mooie hardhouten vloer verpest of apparaten kapotmaakt. 

 

Jouw inboedel en structuur van het huis verzekerd

Een woonverzekering komt in verschillende vormen. Iedere vorm heeft weer een andere dekking en kan op een andere manier jouw huis of spullen beschermen. Een inboedelverzekering Univé is bijvoorbeeld speciaal bedoeld voor jouw persoonlijke eigendommen. Denk aan meubels, apparaten, kleding en elektronica. Als er bijvoorbeeld wordt ingebroken en je waardevolle spullen worden gestolen, zal deze verzekering je helpen om ze te vervangen. Of als er een lekkage is geweest en jouw spullen beschadigd zijn. Daar tegenover staat de opstalverzekering. Deze dekt voornamelijk de kosten van schade aan de structuur van de woning. De muren, vloeren en het dak worden meegenomen in de dekking. Mocht er brand zijn of een storm langskomen, dan kan je de schadeclaim indienen. 

 

De juiste verzekering direct uitzoeken

Je hoeft alleen nog maar een goede verzekering af te sluiten. Hiervoor bepaal je als eerste jouw behoeften. Kijk goed naar jouw levensstijl, de spullen die je hebt en de waarde van het huis. Afhankelijk hiervan heb je een bepaalde dekking nodig. Vergelijk de dekkingen en let op eventuele aanvullende opties. Vooral als je waardevolle spullen in huis hebt, kan dit helpen om nog meer gedekt te hebben en de vergoeding te krijgen die je nodig hebt voor de reparaties en vervanging. Het betalen van de premie is dan nog het enige wat je hoeft te doen. Mocht er schade zijn, dien je de schadeclaim in en krijg je uitgekeerd.